onsdag 11 mars 2009

OneSwarm är ännu ett bakslag för en bakåtsträvande branch

Om nu utfallet av Pirate Bay rättegången blir att Pirate Bay blir dömda så kommer det inte spela någon större roll för skivbranchen. Precis som väntat så har en ny teknik redan dykt upp som går runt de lagar som Pirate Bay är anklagade för att bryta. Varför kämpar dom emot på ett så korkat sätt? Jobba med utvecklingen, inte emot den. Försök att tänka utanför de låsta tankebanorna, så länge ni inte gör det är ni dödsdömda!

Vissa tankesätt kommer aldrig lära sig utan de kommer köra på i samma fotspår tills de blir utrotade. Om man ser sig själv som en del av lösningen måste man även inse att man är en del av problemet.

Att få människor att tänka annorlunda är den största utmaningen vi har i vår globala värld, och det gäller inte bara skivbranchen.

Läs om OneSwarm på Aftonbladet, IDG och deras hemsida
Se en introduktion om OneSwarm nedan.

tisdag 3 mars 2009

Från Homo sapiens till Homo evolutis

Då jag håller på och avslutar min bok The Singularity is near  av Ray Kurzweil som handlar om hur vi människor kommer att uppgradera oss själva med ny teknik i en inte allt för lång framtid, så blev jag väldigt fascinerad av detta klipp ifrån www.ted.com av Juan Enriquez. Den innehåller även en hel del obekväma sanningar om hur dagens macro ekonomi sköts

Enjoy



söndag 1 mars 2009

Integrala kartan förklarad

Jag fann denna video idag på Youtube av Jackie Bergman. Han förklarar hur de fyra kvadranterna fungerar på ett bra och pedagogiskt sätt. Jag träffade själv Jackie för några veckor sedan på ett möte som handlade om just integralt tänkande. Han är lika trevlig i verkligheten som han framstår i videon ;-). Detta kanske vore något för våra politiker att lära sig