fredag 20 augusti 2010

Hel #fail av Veckans Affärer

Var tvungen att svara på detta felslut.
http://www.va.se/nyheter/2010/08/20/gratismiljonarerna/index.xml

Ligger helt i linje med att HUR vi tänker är det viktiga och inte VAD vi tänker på.

Mitt svar har jag kopierat här ifall du inte hittar det.

"Vi lever alla med ett perspektiv som grundar sig i den världssyn vi har. Det är svårt att komma ur detta ekorrhjul eftersom det är väldigt lätt att tro att världen ser ut och beter sig som jag upplever den när jag tittar i min spegel. Vi gör ofta misstaget att alla andra ser världen som jag upplever den. Det är inte så. 

Evolutionen har lärt oss att saker och ting rör sig framåt med en slags överskridande och inkluderande. Varje ny idé (och affärsidé) överskrider men inkluderar den tidigare, eftersom den delvis bygger på och influeras av den tidigare idén. Det betyder också att gamla idéer tappar i värde eftersom ju längre de har funnits desto fler människor kommer att ha överskridit (men inkluderat) dem och skapat nya idéer som är bättre men samtidigt gör att ursprungsidén sjunker i värde. 
Det kommer alltid finnas några spjutspetsar som tidigt kan dra nytta av dessa nya paradigm men det innebär INTE att de har fel. Ibland har de dock för bråttom, eftersom många (de flesta) av oss andra inte hinner med.

Denna artikel är väldigt tydlig i att den är rädd, den hänger inte med, den är ett offer. Det handlar inte om att inte tjäna pengar på kvalitativ media, det handlar om att gammalt tänk är just gammalt. Om man inte anpassar sig så har man ingen plats. Det är INTE "antingen eller" utan "både och". 

#fail Torbjörn!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar