lördag 26 december 2009

Ett år av dynamiskt bloggandeJust i dagarna så fyller den Dynamiska Spiralen ett år och jag kände att det var dags att göra någon slags summering. Ett av mina mål med denna blogg var initialt att sprida lite information om teorin och vetenskapen runt Spiral Dynamics och hur den kan praktiskt appliceras i det dagliga livet. Den visionen har jag hållit fast vid och har även vidgat den genom att även skriva och hänvisa till andra teorier som handlar om vuxenmedvetandeutveckling. För att få igång en diskussion i kommentarerna så har det visat sig att man tjänar på att skriva om ett aktuellt ämne och gärna om ett med lite politisk laddning. Det är både kul och lite besvärande.

Jag har ännu inte lyckats få en tillräckligt stor publik för att skriva om precis vad jag vill utan att använda twingly och länka till en rad aktuella tidningssidor. Målet för 2010 är att få igång diskussioner om saker som har lite längre livslängd än de 2-3 dagar som brukar vara fallet med länkar till aktuella händelser. Jag kommer dock även i fortsättningen ge mig in i den aktuella debatten med jämna mellanrum då det är kul och har lett till en del kul och intressanta diskussioner. Att man sedan får en del anonyma idiotinlägg får man väl se som ett bevis på att det mänskliga medvetandet ibland har ett behov av utveckling.

Ett annat mål jag har är att skriva mer om hur tekniken och människan interagerar. Jag har ett stort intresse av informationsteknologi och hur Internet förändrar och influerar våra sätt att kommunicera och interagerar med varandra. Vi är bara i början av vad detta kan leda till och jag finner det väldigt spännande. Jag ser även en naturlig länk mellan teknik och det mänskliga medvetandets utveckling. Båda influerar varandra vilket gör att vi aldrig riktigt kan se vart det tar vägen.

Ett annan utmaning är att finna tid till att skriva lite oftare. Tror dock att det kommer att bli 2-3 inlägg i månaden, vilket verkar vara en lagom takt om man skall kunna ha någon slags kvalitet.

Denna blogg kommer inte heller i fortsättningen att handla om mitt privatliv eller mitt yrkesliv annat än om jag kan använda dessa som exempel för de ämnen jag tycker till om.

Hoppas ni som följer denna blogg även gör det under 2010 och att vi kommer ha många intressanta diskussioner. Visa mig gärna till era egna bloggar så att vi kan föra diskussionen på flera ställen samtidigt.

God Jul och Gott Nytt Dynamiskt År
/Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar