lördag 25 april 2009

Unni Drougge visar vägen


I mitt tidigare inlägg 'Jag bjuder på en idé' så skrev jag att frivillig betalning för musik mycket väl kan vara en väg framåt för den nya tidens artister. Inte trodde jag att någon skulle prova och lyckas med ett liknande projekt så snabbt som nu Unni Drougge gjort. 

Hon har lagt ut sin bok 'Boven i mitt drama kallas kärleken' på Pirate Bay och sedan sagt att om man vill kan man betala det man tycker att boken är värd via Paypal. Gissa vad? Hon har fått in en massa pengar och det fortsätter att strömma in enligt hennes blogg.

Fantastiskt att någon utmanar på detta sätt. Jag har fått en ny hjälpte, go Unni!

Mer om Pirate Bay på SvD, SvD2, SvD3DN, och DN2

3 kommentarer:

  1. Exakt vad jag tänkte länka till för att döda den dumma SvD rubriken. Nu är i och för sig frågan mycket större än att betala pengar till kulturskapare men det är på den nivån debatten ligger mestadels tyvärr.

    SvaraRadera
  2. Vi som råkar befinna oss i Danmark, får inte läsa Unnis bok. Den innehåller antagligen för mycket anti-dansk propaganda, varför den danska staten i sin vänlighet valt att censurera bort den.

    SvaraRadera
  3. Diprogan: Du har helt rätt i att det är en betydligt större fråga. Det Unni gjort är dock att bidra till insikt att det går att 'tänka om'. De gamla tankemönstren måste utmanas om vi skall kunna "rädda" det fria Internet.

    SvaraRadera